Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
19-09-2019
NETHERLANDS, Utrecht; 'Ultraiectum Dominium.' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
NETHERLANDS - Utrecht; "Ultraiectum Dominium." - Petrus Kaerius (Pieter van den Keere) 6248: Utrecht; "Ultraiectum Dominium.", Petrus Kaerius (Pieter van den Keere), 1617

Technique: Copper engraving
Size in cm.: 37*48
Colouring: Old coloured
Condition: Very good. Expertly framed.
Price: Sold

View in full size
Schaarse kopergravure met het noorden boven. In de Zuiderzee bevindt zich een cartouche met zicht op Utrecht (Traiectum). Een schild met het wapen van de provincie Utrecht wordt rechtsboven getoond. Daaronder zijn twee staande staande gekostumeerde figuren (TRAIECTINI) afgebeeld. Langs de onderrand zijn twee rijen wapenschilden. De linker toont de wapens van de steden in het bisdom Utrecht (Utrecht, Amersfort, Rhenen, Wijk en Montfort), de rechter het wapen van de belangrijkste vasallen en bondgenoten van het bisdom Utrecht. De kaartinhoud is een verkleining van de kaart van Utrecht door Cornelius Anthonisz. Hornhovius van 1599.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl