Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
08-02-2019
NETHERLANDS, Gelderland; 'Gelriae, Cliviae, Iuliae, Nec Noc Alliarum (..)' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
NETHERLANDS - Gelderland; "Gelriae, Cliviae, Iuliae, Nec Noc Alliarum (..)" - Giovanni Francesco Camocio, Paolo Forlani 6123: Gelderland; "Gelriae, Cliviae, Iuliae, Nec Noc Alliarum (..)", Giovanni Francesco Camocio, Paolo Forlani, 1563

Technique: Copper engraving
Size in cm.: 49*39
Colouring: Uncoloured
Condition: Very good. Flattened. Sufficient margins. Remargined on left hand side. Strong impression. Verso: blank.
Price: P.O.R.

View in full size
#New. Uiterst zeldzame en vroege groot-folio formaat kopergravure van het Hertogdom Gelderland. Kaart in de derde staat met het noorden boven, gebaseerd op die van van Deventer uit 1545. Met titel, impressum en datering linksonder in cartouche. Onder de cartouche de naam van de graveur. Rechtsonder schaalstokken en passer. Rechtsboven het wapen van Karel V, met de Duitse adelaar met 4 wapens en de keten van het Gulden Vlies met de keizerskroon. Giovanni Francesco Camocio was een cartograaf, handelaar en uitgever te Venetië. Tussen 1560 en 1579 bracht hij zijn meeste kaarten uit. Zijn kaarten werden onder andere opgenomen in de Lafreri en IATO atlassen (Italian Atlases assembled To Order). De in Verona geboren Paolo Forlani was een zeer begaafd graveur die zich vestigde in Venetië en werkte voor Giovanni Francesco Camocio, Ferrando Bertelli and Bolgnini Zaltieri (Venetië) en Claudio Duchetti (Rome).

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl