Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
08-02-2019
AMERIKA, Amerika, 'Carte d'Amerique dressée pour l'usage du Roy' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
AMERIKA - Amerika, "Carte d 4455: Amerika, "Carte d'Amerique dressée pour l'usage du Roy", Guillaume De L'Isle, 1722

Technique: Kopergravure
Size in cm.: 49*62
Colouring: Oudgekleurd
Condition: Goed. Brede marges. Twee kleine gaatjes onder in gravure professioneel gerestaureerd. Oudtijdse grenskleuring.
Price: Sold

View in full size
Weinig voorkomende groot formaat kopergravure van het continent Amerika. Hier in de eerste uitgave van De L'Isle uit 1722, later door Covens en Mortier en Philippe Buache uitgegeven. Kaart met een hoog detailniveau en talrijke toponiemen. Met de nulmeridiaan lopend door het eiland Fer, op last van Lodewijk XIII. Dit om gelijkheid op de Franse kaarten in te voeren. Titel linksonder met impressum van De L'Isle. Oudtijds grengekleurde kaart, hier in de vroegste uitgave uit 1722. De L'Isle heeft er wetenschappelijk in bijgedragen dat de Franse cartografie de Nederlandse begon te overvleugelen. Hij heeft na 1700 een honderdtal kaarten zelf gemaakt en uitgegeven, maar ze nooit in een atlas samengevat.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl