Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
19-09-2019
GELDERLAND, Gelderland, 'Zutphen' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
GELDERLAND - Gelderland, "Zutphen" - Cornelis Rudolphus Theodorus Kraijenhoff 3844: Gelderland, "Zutphen", Cornelis Rudolphus Theodorus Kraijenhoff , 1825

Technique: Lithografie
Size in cm.: 47*60
Colouring: Oudgekleurd
Condition: Goed. Middenvouw als uitgegeven. Brede marges.
Price: Sold

View in full size
Zeldzame lithografie, uitgave Vander Maelen, "Bruxelles, Établissement Géographique". Generaal Baron Krayenhoff was een veelzijdig man. # De uit Nijmegen afkomstige Krayenhoff was arts (afgestudeerd in Harderwijk), kartograaf, militair en deskundige op het gebied van waterbeheer en fortificaties. Door Napoleon werd hij benoemd tot brigade-generaal en inspecteur-generaal van de Franse genie. In 1813 werd hij in de adelstand verheven en in 1818 kreeg hij de Militaire Willemsorde. Deze uitgave is een vervolg op zijn 'Choro-topographische kaart der Noordelijke provinciën van het Koningrijk der Nederlanden' welke voltooid was in 1823. Krayenhoff kreeg de opdracht om een landsdekkende kaart te maken. Hiervoor volstond het aanwezige kaartmateriaal niet meer en zodoende heeft hij op basis van een driehoeksmeting (met "hoge referentiepunten") en met een primair en secundair netwerk zijn kaarten vervaardigd. Door de goede geodetische grondslag zijn zijn kaarten ook nu nog van grote betekenis voor geografisch historisch onderzoek.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl