Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
21-06-2019
GELDERLAND, Gelderland, 'Tielerwaard, Bommelerwaard' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
GELDERLAND - Gelderland, "Tielerwaard, Bommelerwaard" - Carl Friedrich Von Wiebeking 2720: Gelderland, "Tielerwaard, Bommelerwaard", Carl Friedrich Von Wiebeking, 1796

Technique: Kopergravure
Size in cm.: 42*62
Colouring: Ongekleurd
Condition: Goed. Brede marges.
Price: Sold

View in full size
Zeldzame Noord georiënteerde kopergravure van de Tielerwaard en de Bommelerwaard. # De kaarten van de "waterbouwmeester" maken deel uit van een grote wandkaart. Inhoudelijk kennen de kaarten van Wiebeking een grote nadruk op de waterstaat. Hij was specialist op het gebied van rivierkartografie. Voor zijn zeer gedetailleerde kaarten gebruikte hij een compilatie van bestaande kaarten, onder meer die van van Nispen, Bolstra en de Roy. De kaartbladen werden als losse kaarten gepubliceerd. Later verschenen de bladen ook in een atlas met Von Wiebekings rivierkaarten en vanaf 1798 in zijn boek 'Theoretisch-practische Wasserbaukunst'. Daartoe kregen de kaartbladen nummers middenboven, waardoor tweede staten van de koperplaten ontstonden. Gegraveerd door Echard. Uitgegeven te Darmstadt, a.d. 1796.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl