Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartografisch Antiquariaat                     
Meetwiel
 
Laatste catalogus update:
06-03-2017
Voor een overzicht van recente aanwinsten kunt u hier kijken
HOLLAND, Amsterdam, 'Aalmoezeniersweeshuis' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Bestellen of informatie aanvragen | Mail naar een relatie | < Vorige  Volgende > | Terug naar overzicht
HOLLAND - Amsterdam, "Aalmoezeniersweeshuis" - Johannes Punt 3613: Amsterdam, "Aalmoezeniersweeshuis", Johannes Punt, 1758

Techniek: Ets
Afmetingen in cm (h*b): 63*140
Verso: Geen tekst
Kleur: Ongekleurd
Kwaliteit: Goed. Mooie afdruk. Enkele kleine restauraties in bovenzijde gravure (lucht).
Prijs in Euro: Verkocht

Afbeelding weergeven in volledig scherm
Antiek aanzicht Gerechtshof Amsterdam # Zeldzaam profielaanzicht op zeer groot formaat van het huidige Paleis van Justitie aan de Prinsengracht te Amsterdam. Op 3 bladen gedrukt en gemonteerd . Ingelijst in eiken lijst. In het Aalmoezeniersweeshuis te Amsterdam kwamen de allerarmste kinderen terecht. Het waren vondelingen en wezen die niet in aanmerking kwamen voor het Burgerweeshuis, omdat hun ouders geen poorter waren of aangesloten bij een kerkgenootschap. De ontstaansgeschiedenis van het Aalmoezeniershuis begon ooit met de instelling van een tuchthuis aan de Heiligeweg. Het Aalmoezeniersweeshuis werd in 1663-1665 gebouwd door de bekende bouwmeester DaniŽl Stalpaert. Bovenin de ets het wapen van Amsterdam met aan weerszijden de wapenschilden van de regenten en regentessen van het weeshuis. De figuren op de voorgrond zijn getekend door Jacob de Wit, de architectuur en de kleinere figuren zijn van de hand van Cornelis Pronk.

Cartografisch Antiquariaat Edward Wells is gespecialiseerd in de aankoop en verkoop van antieke landkaarten en stadsplattegronden van de Nederlanden. De bijzondere collectie houtgravures, kopergravures en etsen omvat de periode van de 15e tot en met de 18e eeuw. Wij verkopen uitsluitend authentieke landkaarten en stadsplattegronden.


 
 

{Home}  {Over}  {Voorwaarden}  {Contact}  {Historische Cartografie}  {Cartografen}  {Technieken} {Links}

© 2005 edward-wells.nl