Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
08-02-2019
NETHERLANDS, Apeldoorn, Paleis het Loo; 'La Maison de Plaisance (..)' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
NETHERLANDS - Apeldoorn, Paleis het Loo; "La Maison de Plaisance (..)" - Onbekend 5353: Apeldoorn, Paleis het Loo; "La Maison de Plaisance (..)", Onbekend, 1760

Technique: Copper engraving
Size in cm.: 26*40
Colouring: Old coloured
Condition: Good. Mounted and prepared for use in an optic viewer.
Price: € 290,00

View in full size
Opgezette en opengewerkte opticagravure van Paleis het Loo. Ten behoeve van gebruik in een opticakast in de 18de eeuw. Bijzonder nauwkeurig zijn alle ramen, zuilen, sterren en de maan op professionele wijze opengewerkt om een optimale verlichte voorstelling van het paleis te krijgen. Optica gravures ( vues d'optique) zijn kopergravures met (bouwkundige) wereldwonderen waarnaar publiek op jaarmarkten via een lens in een kijkkast naar kon kijken. De meestal gekeurde gravure wordt tegen betaling in de kist geschoven en door een lens te kijken, lijkt het veel diepte en perspectief te hebben, alsof het driedimensionaal is. Er waren Franse, Italiaanse en Spaanse uitgevers van dit soort gravures, de beste en bekendste kwamen uit de uitgeverij van Georg Balthasar Probst uit Augsburg.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl