Welkom bij Edward Wells cartografisch antiquariaat
Cartographic Antiquarian
Meetwiel
 
Last update:
08-02-2019
NETHERLANDS, Gelderland, Veluwe; 'Tetrarchia Ducatus Gelriae Arnhemiensis, sive Velavia' - Edward Wells Cartografisch Antiquariaat
Order or additional info | Share | < Previous  Next > | Back to previous page
NETHERLANDS - Gelderland, Veluwe; "Tetrarchia Ducatus Gelriae Arnhemiensis, sive Velavia"  - Joan Blaeu 5040: Gelderland, Veluwe; "Tetrarchia Ducatus Gelriae Arnhemiensis, sive Velavia" , Joan Blaeu, 1662

Technique: Copper engraving
Size in cm.: 41*53
Colouring: Hand coloured
Condition: Good. Sufficient margins, cut little short in left hand margin. Few remnants of old tape on verso. Nice impression. Verso: Latin text.
Price: € 890,00

View in full size
Oost-georiënteerde en mooiste kaart van de Veluwe met bij het gebied horende thema's als de visvangst en de fruitoogst in de decoratieve titelcartouche. Rechtsonder een landmeter met instrumentarium boven de schaalbalk en een vragende putto tussen het fruit en de vis. Met het wapen van Gelderland en diverse stadswapens boven de kaart. Een internationaal publiek stond Joan Blaeu voor ogen toen hij vanaf 1662 zijn beroemdste werk, de Atlas Major publiceerde. Het werd zijn opus magnum dat uiteindelijk ca. 600 kaarten en ca. 3000 tekstpagina's bevatte, een boekwerk in negen foliodelen met uitgaven in het Nederlands, Latijn, Frans, Duits en Spaans. Het is de grootste wereldatlas die ooit werd gepubliceerd. De verschijning ervan vormt de bekroning van de gouden eeuw van de Nederlandse cartografie, een tijdvak van ongekende bloei, dat samenvalt met de enorme opleving van de handel en de daarmee gepaard gaande rijkdom en welvaart in vooral de eerste helft van de zeventiende eeuw.

Cartographic Antiquarian Edward Wells specialises in the purchase and sale of antique maps, city maps, atlases, topographical books and charts. We focus exclusively on authentic material, created and published during the period encompassing the 15th to the 19th century.


 
 

{Home}  {About}  {Conditions of Sale}  {Contact}  {Links}

© 2005 edward-wells.nl